Uden hjælp fra musikinstrumenter, bliver dit liv ej godt

Fra jeg var lille fandtes der hver gang én bestemt tradition, der hørte med til hver enkelt familiefest. Julehygge, nyårsaften, runde fødselsdage, sankt hans eller bare en uforpligtende gang aftensmad, lige meget om det var, sluttede dagen hver gang med instrumenter & skønsang. Det blev altid til et herligt orkester, dersom stuen hver gang var en overflod af musikinstrumenter, og rent ud sagt hver eneste person i min klan er indehaver af større eller mindre instrumentalt talent. Et par stykker ville klare lidt flygel, nogen på bas, og alle som en kunne anvende deres sangstemme, børn som voksne.

I forhold til en omgang fællessang & instrumental underholdning, kendes nu til dags ingen nemmere måde at glædeliggøre humøret. Trist nok har ej alle husstande denne mulighed, da musikinstrumenter for det meste forbliver en slags ekstravagance. Især hvis de findes af fin holdbarhed, bliver musikinstrumenter sjældent billige, så det kræver meningen om en dedikeret indsats, for at anskaffelsen af musikinstrumenter bør betale for sig selv.

Der er ingen ende på den glade stemning, familiemusik evner at kreere, hvis du dog ejer en musikglad husstand sådan som jeg selv. Et eller andet spiller enhver af mine brødre, og i familiemedlemmernes stuer er flere musikinstrumenter – tit mundharmonika eller akustisk guitar. Til lille juleaften gøres musikinstrumenter som f.eks. klaver et nødvendigt vedhæng til sangene, samt lykønskningssange får oftest rytme af guitar samt trompet. Formået at klare sig som anerkendte sangere har et par stykker desuden, så det virker jo mægtig godt, idet instrumenterne dertil har mulighed for at betale husleje.

Ubestemt af hvad niveau, familien befinder sig på, eksisterer her dog slet ingen mere glædesgivende foræring end musik.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>