Udbytterige bliver høreklinikker for den gamle, mener jeg

Mit gæt er, at min far eventuelt har en lidelse kaldet tinnitus, og han har desuden fået nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, personer kan have i ørerne, trods det at der ikke kommer lyd i ørerne fra omverdenen. Farmand skildrer det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det efterhånden stået på i ret lang tid, og det bliver kun værre og værre. Det er ganske svært for mig, for han har nemlig altid været den, som lyttede, hvis jeg ville ud med noget, jeg gik rundt og tænkte på. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har jeg ikke snakket så meget med ham. Og jeg mangler det.

Mit gæt er, at anledningen til, at far har nedsat hørelse, er en støjskade, da han har været tømrer i sine unge dage og ikke brugte høreværn. Der menes, at ørelidelsen tinnitus kommer af destruerede sanseceller i sneglen i den indre del af øret, sandsynligvis også grundet en støjskade. Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han ikke må glemme at benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til øre-, næse- og halslægen på mandag, der kan vurdere hans hørelse. Fars læge vil sikkert videresende ham til en høreklinik, som laver et omhyggeligt eftersyn af hørelsen. Så snakkes der om, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Der kan fås flere uidentiske slags høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive reguleret, så det passer til hørenedsættelsen. Mit gæt er, at den gamle skal have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af to enheder: apparatet selv bag ørene samt et småt lydrør, der fører lyden hen til en prop i den inderste del af det ydre øre og ind i trommehinden. De nævnte høreapparater benyttes ved stærke hørenedsættelser samt til personer, der skal kunne tilpasse lyden. Man bestemmer selv, hvorvidt man gerne vil blive behandlet samt få høreapparatet omkostningsfrit af offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig ydelse til at få høreapparatet ved en anerkendt privat høreklinik eller ved forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er flot, at man kan få det gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

Som sagt har farmand været på en larmende arbejdsplads, og alvorligt talt var det en nødvendighed med et høreværn, er far et eksempel på, fordi for høje lyde nemlig kan give dig høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at omkring 60 pct. af dem, der arbejder i støjfyldte omgivelser, ikke benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snart begynder på at anvende et musikerhøreværn, når han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>