Kom med på efterskole rejser

Opmærksomhed hvad angår miljøet har der været en hel del af igennem de sidste par år, hvilket har resulteret i en skøn idé. Jeg har nemlig truffet det valg at erstatte mit aldrende fjernvarmesystem med et biobrændselsfyr [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/], der er såvel nyt som klimarigtigt! Udover en afgrænsning af CO2-udledelsen vil det nemlig i samme omgang betyde, at jeg jo kommer til at spare penge, da biobrændsel koster markant færre penge end fjernvarme plus naturgas.

Jeg har som det første undersøgt et par Windhager [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager/]-biobrændselsfyr, & jeg havde endda nærmest allerede bestemt mig for hvilket, jeg ville indhandle, hvorefter jeg faldt over en hjemmeside omkring jordvarme [http://kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme/]. Et anlæg til jordvarme er nemlig på samme tid en miljøvenlig varmekilde, der er velegnet som alternativ til et biobrændselsfyr. Lige nu fatter jeg på ingen måde, hvilket jeg skal anskaffe mig.

Jeg kan nemlig se både styrker & svagheder ved begge alternativer. Jordvarme besidder fx det plus, at det er en konstant energikilde, og at man udelukkende finansierer den lille smule strøm, som jordvarmeanlægget skal benytte for at kunne jordvarmen til energi. Dog er det rimeligt dyrt at få installeret, så i første omgang ville et Windhager biobrændselsfyr klart være det billigste.

På den anden side består et anlæg til jordvarme dog længere, og jeg er klar over, at anlægget allerede inden ti år tjener sig ind, hvorfor det egentlig ikke er noget ringe køb. Jeg er altså oprigtigt vægelsindet, skønt jeg fortsat foretrækker anlæg til jordvarme.

Findes der nogen her, der har viden om de to opvarmningssystemer og kan forære mig et godt fingerpeg? Det vil jeg i hvert fald sætte pris på.