Foretrækker du EUR-paller eller en europalle?

Hvis snakken drejer ind på godstransportering, startes der typisk uenighed om den mest velegnede løsning. Mange bruger fx store skibe, imens de øvrige tilstedeværende bedst kan lide flytransport. Ens for alle er dog, at det uanset transportfartøjet er obligatorisk at have gode og stærke paller [http://www.jyskpalleimport.dk/default.asp], som produkterne kan opbevares på undervejs. I denne sammenhæng fremkommer dette dilemma: Hvad er den mest effektive investering – EUR-paller [http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=33] eller en europalle [http://jyskpalleimport.dk/page_control.asp?page_nbr=32]?

Ja, det er relativt svært at vurdere, idet EUR-paller i grunden er ret lig en europalle. For at frembringe et eksempel er pallerne begge ISPM-15 godkendte, og det vil sige, at træpallerne er blevet tilført varme og blåstemplede ifølge den valide lov. En sådan behandling begrænser sandsynligheden for, at du uden dit vidende kommer til at medbragt insekter under dække af dine godsvarer.

Som hovedregel kan du vente, at en europalle kan holde til en varevægt på halvandet T. Er dit gods mere tungtvejende, må du dog ikke fortvivle. Du kan nemlig vælge at stable adskillige træpaller ovenpå hverandre og sålunde forbedre dine pallers vægtmaksimum. 4 stablede træpaller giver på den måde udslag i en tolerance på ca. 6 tons. Dog skal det ej være det, der er årsag til, at du benytter en europalle og ikke EUR-paller, for EUR-pallerne ligger inde med en lignende bærekraft og endvidere, i lighed med europaller, er miljøvenlige. EUR-pallerne er jo kolossalt dyrebare som returpaller, og dvs., at du faktisk ”låner” pallerne og nemt er i stand til at returnere dem i det sekund, du er færdig med at bruge dem.

Der er af den grund kun en ting at bemærke, og dét er, at du uanset hvilke paller, du beslutter dig for, er sikret fremragende og stærke paller!