Et smart træhus

I Østjylland i en idyllisk by bygges der i øjeblikket nogle spritnye boliger – og der kommer det, hedder et typehus. Da min fyr og jeg gerne vil flytte fra vores nuværende lejlighed, som befinder sig i midten af byen, til et parcelhus længere ude på landet, køber vi et af de nybyggede huse. Et smukt træhus i fyrretræ, sågar med have og terrasse, ser det ud til at blive.

Jeg har altid drømt om at få et hus i træ – lidt ligesom et sommerhus, og jeg er så glad for, at vores fremtidige typehus, ja sågar træhus, vil ligne et sommerhus. Det sted, hvor vi skal bo, kommer nok også til at se ud som et typisk sommerhus område, fordi vores typehus vil ligne alle de andre boliger på vejen. Fx får boligerne ensartede døre + vinduer. Jeg længes efter at skulle befinde mig i et træhus, hvor der er fred og ro, og hvor vi har lidt bedre plads. Det bliver desuden vidunderligt med en terrasse og en have, der er meget god at have om sommeren. Jeg kan rigtig godt lide at opholde mig udenfor, som følge heraf har jeg i lang tid gået og ærgret mig over at være i vores lejlighed, idet det er varmt. På trods af at min fyr – Christian, allerede nu er begyndt at pladre om, at han ikke gider at slå græs, tror jeg dog, at han egentlig ligeledes ser frem til at få en have. Jeg kan godt passe blomster og sådan noget. Det orker han i alt fald ikke.