At outsource rekruttering i et firma til et vikarbureau giver det bedste match

Er rekruttering af nyt personale blevet en arbejdsopgave, der tager for meget tid i din virksomhed? Løsningen vil ofte være at vælge at uddelegere rekruttering af nyt personale til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. Derefter kan HR i jeres firma bruge kræfterne på medarbejderpleje og -udvikling alt imedens jeres virksomhed med stor sandsynlighed finder en medarbejder, som kan bidrage med en masse til den konkrete afdeling på det faglige plan og personligt, hvis det rette rekrutterings- eller vikarbureau står for opgaverne ved en optimal rekruttering af en ny medarbejder. Men hvad er det for nogle opgaver, at et rekrutteringsbureau kan klare p.v.a. dit firma i forbindelse med rekruttering? Præcis dette spørgsmål vil jeg forsøge at besvare ud fra erfaringer som stammer fra årtier i en funktion som HR-konsulent hos adskillige virksomheder af varierende størrelse.

I tilfælde af, at en virksomhed outsourcer rekruttering til et professionelt rekrutteringsbureau, vil det til enhver tid være en væsentlig fordel, at konsulenterne får mulighed for at aflæse alle behov og forventninger hos virksomheden og ikke mindst ved kandidaten. Og så forud for, at de to parter bliver sat sammen. Desuden får den kommende arbejdsgiver vejledning i at skrive en dækkende personprofil og jobbeskrivelse, før selve rekrutteringen af den bedste ansøger til jobbet begynder. Efter den indledende fase er overstået, påbegynder rekrutteringsbureauet således selve rekrutteringen. I første omgang vil konsulenten søge i deres database med henblik på at finde en oplagt kandidat. I de fleste tilfælde vil det være muligt at udpege drømmekandidaten der. Ellers ordner bureauets konsulenter alting ifm. eksponering af jobopslaget under den åbne rekruttering.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringsprocessen har virksomheden mulighed for at arbejde videre som normalt, fordi vikarbureauet står for alt vedrørende udvælgelsen af de bedst egnede kandidater til stillingen, der derefter kommer til jobsamtale ude ved den pågældende virksomhed. Under selve screeningen af kandidater bruges nogle anerkendte redskaber med henblik på at skabe fundamentet for en perfekt rekruttering. Disse redskaber kan f.eks. være en MASTER personprofilanalyse samt relevante færdighedstests. Derudover kan der udføres en referencekontrol hos kandidaternes tidligere arbejdsgivere. Den gode rekruttering af nye medarbejdere fuldføres dog ikke ved, at virksomheden får de bedst egnede kandidater til en jobsamtale. Bureauets konsulenter klarer også hele opfølgningen efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Som prikken over i’et kan firmaet anvende det yderst populære ”Try & Hire” koncept, som giver en enestående mulighed for at starte ansættelsen, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

Plusserne ved at overlade rekruttering til et bureau er altså til at tage og føle på for lige præcis dit firma. Dig og dine medarbejdere får ikke blot den absolut bedste nye medarbejder. Det er også med et meget lille ressourceforbrug for jer i firmaet, så dig og dine medarbejdere er i stand til at bruge jeres ressourcer på de sædvanlige arbejdsopgaver i virksomheden under rekrutteringen af den nye medarbejder. Hvis jeres virksomhed vil finde det bedste rekrutterings- eller vikarbureau til at overlade jeres rekrutteringsopgaver til, er det en god idé at tjekke, om det enkelte bureau er certificeret af brancheforeningen, VICE.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>